jueves, 27 de noviembre de 2014

DECORACIÓ NADALENCA SENSE ENSURTS




Decoració nadalenca sense ensurts

En uns dies arribarà el mes de desembre, i amb ell els preparatius per al Nadal, una època màgica i plena d'il·lusió, especialment per als més petits de la casa.
Preparar i decorar la casa per aquestes festes és una tasca en la qual tota la família podrà participar i amb la qual el nen gaudirà de valent. Per tal de tenir només bons records, oferim una sèrie de consells per tenir en compte a l'hora d'engalanar la llar.





L'ARBRE DE NADAL

Juntament amb el naixement, l'arbre de Nadal és el gran protagonista de la decoració tradicional. L' ubicarem en un racó, fora de zones de pas i lluny de radiadors i xemeneies, fixant perquè no pugui bolcar fàcilment. En cas d'arbres naturals, deixar que l'arbre s'assequi pot suposar risc d'incendi.

Si l'arbre té guarniments de vidre o un altre material rompible, els col·locarem fora de l'abast del nen i pujarem una mica la punta de les branques més baixes per evitar, entre altres coses, que les boles caiguin.

És convenient no posar els regals sota de l'arbre fins que anem a obrir-los; no hi ha res més desitjable per a ell que paquets plens de color, brillantor, guarniments i llaços amb els que podria enredar. Els embolcalls de plàstic poden representar risc d'asfíxia.



Si gateja o està començant a caminar, no hauria d'estar sol amb l'arbre de Nadal. Alguns pares dissenyen enginyoses estratègies per protegir tant al nen com als guarniments. Una solució és instal·lar l'arbre i els regals dins del parc del nadó.














EL NAIXEMENT



Les figures del Betlem solen resultar d'allò més atractives per al nadó. Segons vagi creixent, despertaran la seva imaginació i li encantarà jugar simulant que es mouen i parlen entre elles.



Per evitar riscos d'ennuegament, és millor retirar de l'abast del nen aquelles de petita grandària. Si el Naixement està a l'alçada del nen, és preferible simular l'aigua i els camins amb paper d'alumini i cart abans d'utilitzar serradures o molsa. La neu artificial és tòxica en ingerir, per la qual cosa podem substituir-la per farina i els camins per pa ratllat.















LA IL·LUMINACIÓ



En adquirir les llums que il·luminaran l'arbre, comprovarem que l'etiqueta porta el distintiu CE. Dedicarem el temps necessari a llegir les instruccions per a la correcta i segura instal·lació. No les cobrirem ni posarem altres guarniments en contacte amb elles.



En cas de no ser noves, revisarem tots els llums de l'arbre (i altres guarniments de la casa) per assegurar-nos que els cables no estan pelats o trencats. Per evitar que els cables siguin mossegats pel bebè, els mantindrem fora del seu abast. Apagarem sempre la il·luminació nadalenca abans d'anar a dormir o sortir de casa.




Les espelmes ajuden a crear un ambient entranyable i acollidor però poden ser perilloses. Si no podem prescindir-ne, les col·locarem en llocs alts. Podem substituir-les per veles elèctriques o bombetes. Atenció a les taules amb estovalles o tapets de les que el nen podria tirar!













ELS GUARNIMENTS



Probablement estiguem més tranquils si optem per guarniments de materials irrompibles com tela, cartró, fusta o plàstic. A més, alguns guarniments contenen peces petites amb les que el nadó podria ennuegar. El sòl ha de romandre lliure de garlanda, les agulles de l'arbre o qualsevol altre objecte que el nadó es pugui dur a la boca.



Les plantes piques de Nadal, com les baies de vesc, la amarilis i el grèvol, són verinoses si es mengen. De la mateixa manera, la flor de Pasqua pot causar trastorns gàstrics si s'ingereix, de manera que no deixarem que el nadó s'acosti a cap d'elles.



La neu artificial i les sals per al foc que produeixen flames de colors també són verinoses si s'empassen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario